Fastholdelse af medarbejdere og stresscoaching

Har din virksomhed brug for at fastholde stressede medarbejdere, så kan vi tilbyde hjælp.

Man behøver ikke at være sygemeldt for at få hjælp til stress. Derfor taler vi om fastholdelse – fremfor sygemeldinger.

I en tid hvor det er vanskeligt at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, er det vigtigt at have fokus på, hvad der skal til for at fastholdelde medarbejderne.

I et presset arbejdsmiljø ses det oftere at flere og flere bliver stressramte. Vi stiller højere krav til os selv og skaber en overdreven tænkning i form af bekymringer, grublerier og negative tanker. Arbejdsmarkedet forandrer sig hastigt og det kan være svært at følge med i alle de forandringer der sker.

Forandringsvillighed og evnen til at navigere i nye ukendte områder er forventningen til medarbejderen i rigtig mange virksomheder. For det eneste stabile i dag er groft sagt at alting forandrer sig. Sådan har det sådan set altid været. Men hastigheden og frygten for ikke at kunne følge med har ændret sig.

Vi hjælper med fastholdelse

Vil I gerne give jeres ansatte og ledere praktiske værktøjer til at skabe kontrol og genkende stressfaktorer, der kan opstå i arbejdsdagen. Med fastholdelse hjælper du dine medarbejdere til

  • at få en stress-fri hverdag
  • genvinde kontrollen over de tanker/følelser/kropsfornemmelser, der skaber ubehag og gør det svært at holde kursen i en presset hverdag.
  • Få overblik over kompetencer og opgaver
  • Skabe motivation ind i jobbet
  • Blive bevidst om egen adfærd og hvordan det påvirker teamet
  • Viden om modstand i forandringsprocesser

Vores erfaring med stress-coaching

I vores arbejde for virksomheder med stressramte medarbejdere, er det tydeligt for os, at medarbejderne ofte er udfordret på work/Life balance, tempo, kompetencer og konflikter. Speederen er i bund og pit-stop i form af pauser, hvor der bliver tanket fornyet energi på motoren, udsættes og sker sjældent, og det kan mærkes af den enkelte, når det sker. Fysisk som mentalt og økonomisk.

Det kan også handle om forandringer i helbred, altså pludselig opstået sygdom, hvor man skal tilbage i job, eller private forandringer der får betydning for jobbet.

  • Resultatet af de samtaler vi gennemfører, højner ejerskab til løsninger gennem motivation, præstation og lyst til et fortsat samarbejde.

Hvad kan Kompetencehuset tilbyde din virksomhed:

Vi tilbyder din virksomhed redskaber og et mindset, som i aktivt kan anvende i jeres hverdag til at skabe trivsel og mentalt overskud. Vi hjælper jer tilbage på sporet og sikrer, at I ikke forsætter hvor I slap. Vi hjælper jer med at spotte og ændre uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre arbejdet. I finder jeres værktøjer her til at genetablere oplevelsen af, at I har kontrol og indflydelse på situationen. Og dermed de ressourcer, der skal til, at I håndterer jeres udfordringer og kommer styrket videre.

  • Få overblik over opgaver og arbejdsdag ved at bruge outlook optimalt
  • Få overblik over kompetencer og hvordan de bruges individuelt og i samarbejde med andre
  • Vi arbejder med professionelle test- og profilværktøjer og derigennem adfærd og udvikling
  • Coaching og sparring på problemstillinger og samtaleværktøjer
  • Viden om motivation til at skabe handlekraft
  • Viden om modstand i forandringsprocesser

Vi kan også hjælpe medarbejdere med angst og depression:

Medarbejdere der har angst og depression kan også profitere af dette forløb. Når medarbejderen er færdig med sit forløb hos psykolog eller psykiater, eller mens man venter på at komme i behandling, står man ofte alene, og vi kan tilbyde støtte og hjælp til at arbejde med de værktøjer man har fået.

Et stress- og fastholdelses-forløb hos kompetencehuset kan indeholde:

  • Transition coaching, Senior Practitioner – Kognitiv og dialogisk metode
  • Afklaring – 360
  • Strategier
  • Mindfulness – indsigt og øvelser
  • Undervisning i stress, læring af konkrete værktøjer til håndtering og forebyggelse af stress.
  • Test- og profilværktøjer og herigennem opmærksomhed på adfærd
  • Støtte og vejledning imellem samtalerne
  • Hjælp til møder på virksomheden eller jobcenteret

Alle forløb er forskellige og bliver tilpasset hver enkelt virksomhed og medarbejder.

Hvis det viser sig, at medarbejderen ikke matcher i jobbet, kan vi tilbyde at hjælpe medarbejderen videre via vores Outplacementforløb.

Hvordan foregår et stress- og fastholdelses-forløb?

Et forløb aftales individuelt eller i grupper. Hver coachingsession er på 1-1,5 time. Varigheden af det samlede forløb vil typisk strække sig over en længere periode fra 3 måneder og helt op til 1 år. I starten med tæt mødeaktivitet og derefter med længere tid mellem.

Lovgivning:

Vi hjælper virksomheder der har medarbejdere i sygedagpenge forløb, da vi kender lovgivningen og de processer der er i jobcentret. Det betyder at medarbejderne kommer hurtigere og bedre tilbage i job og bliver fastholdt i jobbet, frem for at blive langtidssygemeldt. Dette gør en væsentlig forskel for økonomien, medarbejderen og driften i virksomheden.

Vi arbejder ud fra begrebet ”Hurtig og hyppig opfølgning”, da vores erfaring og al evidens peger på, at det er det, som virker. Derfor er der altid mulighed for at komme til samtale i Kompetencehuset på selv samme dag behovet opstår.

Kontakt os for en gratis og uforpligtende samtale.

Date:

Category: